Avitop alkalmazás

Az AVITOP-ot a falak belső felületére hordjuk fel, melynek a hőmérséklete legalább 5°C-os. Az Avitopot vízzel hígított, a felhordás módjától, és a felület anyagától függően. A hígítást a következő módon javasoljuk végezni: az Avitophoz a vizet keverés közben kisebb adagokban öntjük, amíg elérjük a megfelelő sűrűséget.

Javasolt hígítási arány: glettelésnél 1 liter Avitophoz 0.5 dl víz, hengerelésnél 1 liter Avitophoz kb. 2 dl víz, szórásnál 1 liter Avitophoz 2.5 dl.

A felület előkészítése

Az AVITOPot tiszta, és száraz felületre hordjuk fel. Az új, friss vakolatot először szükséges egyszer, vízzel higítható fehér festékkel lefesteni ( pl. Diszperziós típusú ) A meglévő, festett felületet hasonló módon készítjük elő mint egyéb festési munkák során. A lyukakat, felületi egyenetlenségeket gletteléssel, szükség esetén zsírtalanítjuk,fehér festékkel lefestjük. A már többször festett felületeknél győződjünk meg festékréteg megfelelő tapadásáról a falhoz. A nedvszívó felületeknél, ( pl. OSB lapok ) az egyenetlenségeket kigletteljük, vagy stuco unival lekenjük, és a megkeményedése után simára csiszoljuk, majd felhengereljük.

Keverés

A vízzel való hígítás mértéke függ az anyag felhordásának a módjától, pl.:glettelő vassaltörténő munkálatoknál nem szűkséges hígítani, vagy csak kismértékben, függően a munkátvégző tapasztalaitól. Hengerelés esetén nem szabad a felületen megfolynia, függ a festőhengerminőségétől. Szórópisztollyal történő feldolgozás esetén függ a szórófejtől és a nyomástól.A víz hozzákeverését végezzük kisebb adagokban.A következő keverési arányok tájékoztató jellegűek!

Javassolt hígítási arány: glettelésnél 1 liter Avitophoz 0,5 dl víz, hengerelésnél 1 literhez kb. 2 dl víz, szórásnál 1 liter Avitophoz 2,5 dl

Színezés

Az AVITOP akrilát színezővel a kívánt színre keverhető. A termékbe maximum 10% színezőanyag keverhető.

Száradási idő

Az AVITOP a felület hőmérsékletétől, a relatí páratartalomtól, a felhordott anyag vastagságától függően szárad. Általában 1 mm-es vastgsású anyag 20C*-os hőmérsékletnél kb. 12-24 óra alatt keményedik meg. A friss új vakolaton hosszabb idő alatt.

 
2006-2018 © Avitop